Всеки ден има проблеми, свързани с работата на МВР. МВР е

...
Всеки ден има проблеми, свързани с работата на МВР. МВР е
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: МВР е в колапс, политическото ръководство е абдикирало от функциите си

" Всеки ден има проблеми, свързани с работата на Министерство на вътрешните работи. МВР е в колапс, тъй като политическото управление е абдикирало от функционалностите си от момента на встъпването си до момента. Не виждам усъвършенстване, не образованието на хората ще реши проблемите, извънредно време е това политическо управление и самият Калин Стоянов да осъзнаят, че някой би трябвало да поеме отговорност и да признаят, че не могат да се оправят. Търсят се хора, които са комфортни на тройната коалиция, а не хора, които могат да свършат работа на терен ", заяви бившият длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в студиото на  " Денят ON AIR ".

По думите му служебното държавно управление е подхванало доста дейности, с цел да стопира незаконния трафик. Демерджиев уточни, че е имало нобелязани ограничения за справяне с казуса.

" Ние имахме двустранен проект с Австрия. Трябваха спомагателни 1260 щатни бройки, които не бяха обезпечени от това държавно управление, и в допълнение техническо застраховане на 110 км от границата. Това беше изцяло задоволително да реши казуса и да повлияе позитивно на Австрия да вдигне ветото. Нашата граница беше оповестена за приоритет и ние получихме в допълнение финансиране, което още не е вложено. По мое време осигурихме в допълнение 450 щата ", разяснява някогашният длъжностен министър на вътрешните работи в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той означи, че задачата на настоящето държавно управление е " да приключим с Шенген до 2023 година " и добави, че белгийското председателство към този момент е декларирало целите си, а измежду тях не участва включването на България и Румъния към сухопътния Шенген.

На въпрос има ли риск страната ни да се изпълни със сирийци и афганистанци, Демерджиев бе безапелационен, че риск има.

" Във финалната фаза на договарянията не е взела участие България. Дъблинският правилник действаше и преди този момент. При новите сделки явно концепцията и на Австрия, и на страните от Централна Европа е да бъдат върнати повече мигранти и да бъдат лимитирани опциите на България като суверенна и пълноправна членка на Съюза ", сподели Демерджиев.

По думите му огромният проблем е, че се е протегнало ръка на Конституцията. Според него доста бързо се е намерил механизъм, по който да се търси " служебно потвърждаване посредством вкарване на фигури, които да обезпечат поддръжката за ръководещото болшинство ".

" Министърът на правораздаването не помни, че Конституционният съд управлява и възпира Народното събрание. Всеки правист знае, че главното качество на съда е безпристрастност. Народното събрание цели да легализира политическия напън върху прокуратурата, явно управлението ще бъде назначавано от Народно събрание ", добави Демерджиев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР